دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون آموزشی وزارت علوم در نشست خبری:

۸۶۳ رشته تحصیلی در دانشگاه‌های کشور بازنگری شد/ غیر فعال شدن ۲۱ هزار کد رشته محل در مقاطع تحصیلی 

۸۶۳ رشته تحصیلی در دانشگاه‌های کشور بازنگری شد  غیر فعال شدن ۲۱ هزار کد رشته محل در مقاطع تحصیلی 
معاون آموزشی وزارت علوم از بازنگری ۸۶۳ رشته تحصیلی در تمام دانشگاه های کشور در دولت سیزدهم خبر داد. 
کد خبر : 893360

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، قاسم عموعابدینی معاون آموزشی وزارت علوم امروز (شنبه، ۸ بهمن ۱۴۰۲) در نشست خبری با اصحاب رسانه که در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، اظهار کرد: ۳۰ دانشگاه برتر کشور در قانون برنامه هفتم جمهوری اسلامی ایران طی ۵ سال به سمت دانشگاه تمدن ایرانی اسلامی حرکت کرده اند. 

وی افزود: ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان با الگوبرداری از حکمرانی دارالفنون ایران، در راستای استاد محوری، شاگرد محوری و حکمت محوری گام برداشته اند. 

تدوین نظام جامع آموزش های مهارتی 

عموعابدینی تصریح کرد: محققان باید مهارت استادی و کار تحقیقاتی داشته باشند، نظام جامع آموزش بحث های مهارتی را تهیه کرده ایم که بخشی از آن مصوب و ابلاغ شده است. 

تزریق مهارت محوری به تمام دانشگاه های کشور  

معاون آموزشی وزارت علوم ادامه داد: رئیس جمهور دستور داده اند که دستگاه های دولتی و خصوصی در راستای کارآموزی و مهارت محوری دانشجویان با وزارت علوم همکاری داشته باشند؛ چرا که مهارت محوری در گذشته تنها برای دانشگاه های فنی و حرفه ای و علمی کاربردی دیده می شد، اما امروزه مهارت محور شدن برای تمام دانشگاه ها دیده شده است.

عموعابدینی گفت: دانشجویان استعداد درخشان و دکتری امروزه بر اساس نظرات تخصصی استادان جذب می شوند، که در مقطع دکتری ۶۰ درصد و در مقطع ارشد ۳۰ درصد افزایش داشته ایم. 

بازنگری ۸۶۳ رشته تحصیلی در دانشگاه های کشور 

وی اضافه کرد: بازبینی ۱۵۰۰ رشته تحصیلی در دستور کار قرار گرفته و در دولت سیزدهم تاکنون ۸۶۳ رشته بازنگری شده اند و ۲ پیوست باید به بازنگری رشته ها اضافه شود، یکی آموزش های مهارتی است که در قالب ۱۵ تا ۴۰ واحد دروس صنعت و عملی آموزش داده می شود. 

جریان علمی مدیون تلاش جوانان ایرانی است 

معاون آموزشی وزارت علوم بیان کرد: ایجاد خودباوری در بین جوانان ایرانی پیوست دوم بازنگری رشته هاست؛ چرا که علم و فناوری پایه اصلی رشته به شمار می آید و جریان علمی در قدیم مدیون تلاش جوانان ایرانی است و باید این فرهنگ در تمدن جدید جریان یابد. 

وی ادامه داد: موضوع مربوط به حوزه آمایش آموزش عالی بحث مهم وزارت علوم است؛ چرا که در طرح تحول دولت سیزدهم دارای ۵ چالش اصلی بودیم که این ۵ چالش هر کدام مربوط به وزارت علوم، دانشگاه ها و شورای عالی انقلاب فرهنگی بود که تاکنون بخش زیادی از ۴۸ اقدام را اجرایی کرده ایم‌.  

حمایت از نخبگان در قالب بورس های علمی و تسهیل در فرایند جذب هیئت علمی 

عموعابدینی گفت: رتبه های کمتر از ۲۰۰ کنکور سراسری و المپیادی ها اگر از کنکور تا دوران کارشناسی سطح علمی را حفظ کنند مورد حمایت وزارت علوم قرار می گیرند و می توانند از بورس های تحصیلی در دوران تحصیل استفاده کنند و به عنوان هیئت علمی جذب دانشگاه ها و مراکز پژوهشی شوند. 

ساماندهی ۱۳۴ واحد دانشگاه پیام نور

وی اضافه کرد: ۱۳۴ واحد دانشگاه پیام نور ساماندهی شده تا بتوانند در مجموعه حوزه دانشگاهی بهره وری مناسبی داشته باشند‌، یعنی تبدیل به مراکز رشد می شوند یا در اختیار واحدهای دیگر مثل فرهنگیان قرار می گیرند، ادغام دانشگاه پیام نور درست نیست، بلکه ساماندهی مدنظر قرار گرفته است. ۲۱۶۰ واحد دانشگاهی داریم که همگرا و ساماندهی می شوند تا بتوانند فعالیت های وزارت علوم را به انجام برسانند.

ساماندهی ۱۱۲ واحد دانشگاه علمی کاربردی 

عموعابدینی تاکید کرد: طرح آمایش  آموزش عالی را آغاز کرده ایم و تعداد واحدهای دانشگاهی را کم کرده ایم. ۱۱۲ واحد دانشگاه علمی کاربردی یا ساماندهی شده اند یا به علت نبود دانشجو پذیرش ها صفر شده اند؛ به همین ترتیب اساس نامه ای که به شورای عالی انقلاب فرهنگی واگذار شده است باید اصلاح شود.

غیر فعال شدن ۲۱ هزار کد رشته محل در تمام مقاطع تحصیلی 

معاون آموزشی وزارت علوم افزود: سال گذشته، ۱۱۰۸ کد رشته محل در مقطع ارشد غیر فعال شده و امسال ۲۱ هزار کد رشته محل در مقاطع کاردانی، کارشناسی، ارشد و دکتری را هم غیر فعال کرده ایم و هر زمان که دانشجو به تحصیل در آنها تمایل داشته باشد، مجدد فعال می کنیم. البته، از ۲۱ هزار کد رشته فعلا رشته های کشاورزی، فناوری های راهبردی و علوم پایه فعال هستند.

عموعابدینی در جمع خبرنگاران درباره دانشگاه های نسل جدید اظهار کرد: برنامه ریزی برای دانشگاه های نسل جدید از سالیان سال مطرح بوده است و زیرساخت هایی فراهم شده است و در دولت سیزدهم ریل اساسی و برنامه های عملیاتی را مشخص کرده ایم، در حوزه آموزش قبل و پس از انقلاب واژه های استاد محوری و شاگرد محوری مشخص نبوده است و هم اکنون در برنامه هفتم توسعه لحاظ شده است که ۲۰ دانشگاه در این زمینه در حال راه اندازی است. 
 
جداسازی بخشی از رشته های علوم انسانی از طرح آمایش آموزش عالی 

وی بیان کرد: تعدادی از رشته های علوم انسانی از طرح آمایش آموزش عالی جدا شده است.  

معاون آموزشی وزارت علوم درباره بحث اشتغال گفت: نظام جامع آموزش مهارتی در حوزه‌های مدارک رسمی شکل گرفته است و دانشجویان باید بین ۳ تا ۱۵ واحد به صورت عملی و صنعت دروس اختصاصی بگذرانند که هم اکنون این موضوع را آغاز کرده ایم، همه فارغ التحصیلان باید توانمند باشند و شغل احراز کنند بحث اشتغال سازی مخصوص وزارت علوم نیست و تمام ارگان ها باید همکاری داشته باشند‌. آموزش های وزارت علوم ۲ دسته هستند که یکی آموزش های رسمی و دیگری آموزش های آزاد را در بر می گیرد. آموزش های دانشگاه پیام نور آزاد نیستند، بلکه رسمی هستند. 

۱۰۲ واحد غیر انتفاعی منحل شد 

عموعابدینی گفت: جمع کل واحدهای دانشگاه غیر انتفاعی ۳۵۷ واحد بوده که تاکنون ۱۰۲ واحد منحل شده است و هم اکنون ۲۵۵ واحد داریم.

وی بیان کرد: پردیس خودگردان از پردیس بین الملل را جدا کرده ایم که به زودی ابلاغ می شوند در پردیس بین المللی ۲۵ درصد دانشجویان ایرانی و ۷۵ درصد دانشجویان خارجی پذیرش خواهند شد.

آزمون های فراگیر دانشگاه پیام نور جدا به دانشگاه آزاد نمی پیوندند

معاون آموزشی وزارت علوم ادامه داد: طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی جذب ارشد و دکتری فقط از طریق کنکور امکان پذیر است و آزمون های فراگیر دانشگاه پیام نور به دانشگاه آزاد اسلامی وابسته نمی شود و به صورت جداگانه برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب